Heldag för att stärka unga med NPF på nätet

För unga är nätet en möjlighet att få kunskap, kontakter och utvecklas socialt. Samtidigt är det en plats där en kan utsättas för mobbning och falska identiteter. I januari 2018 hålls en heldag i Göteborg för att stärka unga med NPF på nätet.

 

Attentions projekt Nätkoll har i tre år arbetat för att stärka ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser så att de ska känna sig trygga på nätet. Den 24 januari 2018 bjuder Nätkoll in till en heldag med syfte att ge fakta och öka kunskapen om hur vi tillsammans kan arbeta för att stärka unga med neuro-psykiatriska funktionsnedsättningar – såväl på som utanför nätet. Konferensdagen vänder sig till alla som möter ungdomar som är aktiva på nätet: föräldrar, anhöriga, skolpersonal och annan profession, men även en intresserad allmänhet är välkommen!

Innehållet i programmet bygger på de insikter och resultat som kommit fram i projektet. Under dagen medverkar bland andra:

  • Ida Östensson är grundare av stiftelsen Make Equal som jobbar med metoder för jämlikhet Ida är Årets BRIS-pristagare 2017.
  • Helena Dal, verksamhetschef infor­mation och vägledning på Statens medieråd.
  • Elza Dunkels, docent i pedago­giskt arbete vid Umeås universitet, med en forskningsblogg om barns nätkulturer. Elza fick 2017 års Surfa lugnt-pris.

Anmäl dig senast 21 december!

Anmäl er här! 

Hälften är redan bokat.

 Har du frågor om konferensen? Ring 0768-81 80 74 eller mejla natkoll@attention-hisingenkungalv.se

 

Bild: Elza Dunkels är forskare vid Umeå universitet och föreläser den 24/1 2018. 

Foto Roger Turesson DN